Numon kevätlukukausi käynnistyy 10.1.2022. Suosittelen oppilaita ja huoltajia tarkistamaan Eepoksesta (numo.eepos.fi) sekä omat henkilö- ja yhteystietonsa että käynnissä olevien opintojen tiedot (mm. opettaja, soittotunnin pituus jne.). Samalla tulee tarkistettua, että Eepos-tunnukset toimivat ja ovat tallessa. Jos Eepos-tunnukset ovat kadonneet tai unohtuneet, uudet voi tilata kansliasta sähköpostitse kanslia@numo.fi.

Koronapandemia on tartuntamäärien osalta ennätyslukemissa ja tartuntojen estämiseksi on puolin ja toisin joustettava ja nähtävä vaivaa. Oppilaita pyydetään tulemaan musiikkiopiston sisätiloihin vasta juuri ennen tunnin alkua. Saattajat voivat tulla musiikkiopiston tiloihin vain erityisestä syystä. Oppilaiden on hyvä aina käyttää käsihuuhdetta ennen soittotunnille tuloa ja sieltä poistuessaan. Keusoten tuoreimman kasvomaskisuosituksen ohjaamana musiikkiopisto suosittaa erittäin vahvasti kasvomaskin käyttöä tammikuussa myös esi- ja alakouluikäisille erityisesti ryhmäopetustilanteissa. Jos kasvomaskin käyttö on mahdotonta, yksilöopetus voidaan toteuttaa etäopetuksena. Ryhmäopetusta emme toteuta etävälinen niin kauan kun lähiopetus on sallittua. Opettajat huolehtivat luokkien tuuletuksesta ja pintojen desinfioimisesta sekä pyrkivät tilojen sallimissa rajoissa maksimaalisten turvaetäisyyksien säilyttämiseen.

Kuorot eivät aloita toimintaansa tammikuussa. Tammikuun kuoroharjoitukset korvataan oppilaille myöhemmin keväällä.

Karanteenitilanteissa yksilöopetuksessa hyödynnetään etäopetusta. Oppilaan sairastaessa tunti tulee perua – sairasta lasta tai nuorta ei opeteta etävälineinkään. Koronatartunnan saaneet oppilaat voivat palata etäopetukseen heti terveydentilan salliessa.  Lähiopetukseen palataan eristyssäädösten mukaisesti ja erityistä varovaisuutta noudattaen.

Poikkeustilanne voi aiheuttaa hyvinkin nopealla aikataululla erityisjärjestelyjä opetuksessa. Jos taiteen perusopetus määrätään etäopetukseen, edellä muotoillut linjaukset muuttuvat. Ryhmäopetuksen opettajat saattavat tehdä opetukseen poikkeusjärjestelyjä terveysturvallisuussyistä. Musiikkiopiston tiedotusta kannattaa siis seurata tarkoin. Yleiset tiedotteet julkaistaan tässä kohdassa internetsivustoamme ja lähetetään lisäksi Eepos-järjestelmässä ilmoitettuihin oppilaan ja ensisijaiseksi merkityn huoltajan sähköpostiosoitteisiin.

Kevään lukukausimaksut lähetetään tammikuun jälkimmäisellä puoliskolla. E-laskun tilanneille lukukausimaksu tulee suoraan pankkiin, muille ensisijaiseksi merkityn huoltajan sähköpostiin. Mikäli sähköpostitse lähetettyä maksua ei helmikuun alkuun mennessä näy, kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Ongelmien välttämiseksi suosittelen tilaamaan e-laskun.

Musisoinnin iloa toivottaen,

Tuomas Mali

Nurmijärven musiikkiopisto

fiFinnish