Puhallinsoittimet

Kati Vainikainen

Kati Vainikainen

Nokkahuilu

Olen nokkahuiluopettaja Kati, ja toivotan uudet oppilaat lämpimästi tervetulleiksi luokkaani! Nokkahuilu on mahtavan monipuolinen soitin, jonka repertuaari kattaa vuosisatoja.
Nautin soittamisesta ja sen opettamisesta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Soitamme erikokoisia nokkahuiluja pikkuruisesta sopraninosta isoon bassoon, ja tunneillani viihdytään ahkerasti töitä tehden. Olen mielelläni vanhempien kanssa säännöllisessä kontaktissa, ja kannustan oppilaitani aktiiviseen kotiharjoitteluun.
Sain nokkahuilun käteeni 9-vuotiaana enkä ole siitä sen koommin irti päästänyt! Tieni vei Sibelius-Akatemian solistiseen maisterikoulutukseen, lisäopintoihin Saksaan Bremeniin ja sieltä Lontooseen, jonne jäinkin lähes 30 vuodeksi.
Olen opettanut nokkahuilunsoittoa ja valmentanut kamarimusiikkiyhtyeitä brittiläisissä yksityiskouluissa, monilla kursseilla sekä yksityisopettajana omalla studiollani. Lontoon Royal Academy of Musicissa opetin ammattiopiskelijoita ja Royal College of Musicin junioriosastolla toimin usein sijaisopettajana.
Fontanella-nokkahuiluyhtyeen kanssa olen konsertoinut monissa Euroopan maissa.

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Fagotti

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta
Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua, mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa.  Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti, muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä. “Musiikki kuuluu kaikille.”

Sanna Tuhkunen

Sanna Tuhkunen

Pasuuna

Sanna Tuhkusen pitkä ura on sisältänyt ihan kaikkien musiikkityylien soittoa ja opetusta. Tuhkunen on soittanut mm. Settlemen Big Bandissä, Poliisisoittokunnassa ja ollut perustamassa mm. Akateemista puhallinorkesteria. Hän on soittanut yli 20 vuotta esimerkiksi Hyvinkään Orkesterin konserteissa pasuunan äänenjohtajana ja on henkilö, jolle soitetaan kun tarvitaan hyvä primavistaaja tai nopeasti oppiva soittaja genreen kuin genreen.
Tuhkunen on kantaesittänyt suomalaisten klassisten säveltäjien musiikkia niin soolona kuin orkesterin osana ja esiintyy eri orkesterien levyillä. Hänen soittoaan kuuluu myös joka vuosi vanhojen tansseissa, sillä hän soittaa Poliisisoittokunnan Vanhojen tanssit 2 -levyllä. Hänen viimeisin esiintymisensä ennen koronaviruksen tuomia poikkeusoloja sisälsi sekä soolonumeron että orkesterisoittoa Hyvinkään Orkesterin Tie moderniin kaupunkiin -konsertissa sisältäen aikamme musiikkia ja modernismin tyylisuunnan teoksia.
Tuhkunen soittaa myös Keski-Uusimaa kvintetissä.
Tuhkunen on opettanut pasuunansoittoa musiikkiopistoissa ja musiikkikouluissa yli 25 vuotta ja hänen oppilaitaan on päässyt myös opiskelemaan musiikin ammattailaisiksi. Hän on luonut uudenlaisen tavan oppilaiden yhteisoitolle, jossa pBoneilla opetellaan eri stemmoja levyltä kuultavista teoksista ja jokaisen omat soittoäänet luovat yhdessä koko teoksen. Nuotteja ei tässä hauskanpidossa tarvita! Tuhkunen opettaa Kallion Musiikkikoulussa Nurmijärven musiikkiopiston lisäksi.
Hänen mottonsa on ”Pasuunansoitto kuuluu kaikille!”

Mikael Peltonen

Mikael Peltonen

Huilu

olen huilunsoiton opettaja ja musiikkikasvattaja.
Aloitin työt Nurmijärven musiikkiopistossa 1983. Samaan aikaan opiskelin ensin Helsingin konservatoriossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemiassa.
Opetuksessani keskityn oppilaaseen ja hänen vahvuuksiinsa. Mitään varsinaista metodia en noudata vaan yritän löytää kuhunkin tilanteeseen sopivan tavan oppia.
Tutustumme kaikenlaiseen musiikkiin, mutta painotus on klassisessa musiikissa ja siihen tarvittavassa soittotekniikassa.
Harrastan hyötyliikuntaa ja mökkeilyä.

Anna Sofia Anttonen

Anna Sofia Anttonen

Saksofoni

Heippa, olen Anna-Sofia, saksofonisti ja saksofoninsoiton opettaja. Olen valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta saksofonistiksi sivuaineinani pedagogiikka ja nykymusiikki. Numossa opettamisen ohella toimin vapaan kentän muusikkona monenlaisissa yhtyeissä ja keikkailen orkestereissa. Soittotunneillani opiskellaan esimerkiksi saksofoninsoiton perustekniikkaa ja muusikon perustaitoja sekä pidetään hauskaa musiikin keinoin!

Anna-Kaisa Pippuri

Anna-Kaisa Pippuri

Oboe

Oboisti Anna-Kaisa Pippuri on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta vuonna 2006, jossa hänen opettajinaan toimivat Jouko Teikari, Sven-Erik Paananen ja Jorma Valjakka. Opintojaan hän on täydentänyt ulkomailla Stefan Schillin, Albrecht Meyerin, Allan Vogelin, Maurice Bourguen, Jean-Louis Capezzalin johdolla. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan Sibelius-Akatemian DocMus-osastolla haaveenaan valmistua musiikin tohtoriksi. Anna-Kaisa on toiminut orkesterimuusikkona mm. Tapiola Sinfoniettassa, Helsinki Filharmoniassa, Radion Sinfoniaorkesterissa sekä Avanti! Kamariorkesterissa. Hän on myös erittäin aktiivinen kamarimuusikko ja toimiikin oboistina useissa kokoonpanoissa mm. Uusinta kamariyhtyeessä. Tällä hetkellä Anna-Kaisa opettaa oboensoittoa Nurmijärven musiikkiopistossa ja soittaa Lohjan Kaupunginorkesterissa. Vapaa-ajallaan hänet voi nähdä työskentelemässä koirien kanssa koirahierojana, juoksemassa tai kuokkimassa puutarhassa.

Mika Tuomisalo

Mika Tuomisalo

Trumpetti

Mika Tuomisalo on kotoisin Kotkasta. Hän aloitti trumpetinsoiton kahdeksanvuotiaana ja pitää sitä yhä hyvänä ikänä vaskipuhallinsoiton aloittamiselle. Helsingin kaupunginorkesterin trumpetistina Tuomisalo aloitti syksyllä 1986. Noista ajoista lähtien hän on myös opettanut trumpetinsoittoa säännöllisesti sekä Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa että Nurmijärven musiikkiopistossa. Erityisen mieluisaa soitettavaa hänelle on Sibeliuksen musiikki. Tuomisalon perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta.

Sirke Tynskä

Sirke Tynskä

Klarinetti

Jalo Oinonen

Jalo Oinonen

Käyrätorvi

MuM Jalo Oinonen on pistänyt alulle käyrätorvensoiton opetuksen Nurmijärven musiikkiopiston lisäksi myös  Kauniaisten, Itä-Helsingin, Lauttasaaren  ja Luoteis-Helsingin musiikkiopistoissa sekä toiminut käyrätorvensoiton opettaja myös Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa, Kirkkonummen musiikkiopistossa ja Hyvinkään musiikkiopistossa. Muina meriitteinä mainittakoon puhallinorkesteritoiminnan alkuun saattaminen Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä Kirkkonummen musiikkiopistossa. Nurmijärven musiikkiopiston puhallinorkesteritoiminta pistettiin alulle Jalo Oinosen  johdolla vuonna 2004.

 

Jousisoittimet

Taina Evijärvi

Taina Evijärvi

Alttoviulu

Olen Taina Evijärvi ja olen työskennellyt Numossa jo syksystä 1992 lähtien. Aluksi työni painottui viulistien opettamiseen, mutta vähitellen oppilaista on muodostunut alttoviululuokka. Opetustyö on aina ollut haaveeni ja nyt olen siis unelma-ammatissani.
Alttoviulunsoitto-opinnot alkoivat Joensuun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemian opinnoista minulla on musiikin maisterin paperit. Opintojen ohella tein paljon orkesterityötä keikkaillen eri orkestereissa ympäri Suomea. Jatkokoulutusta olen hakenut mm. Colourstrings-metodiin ja kansanmusiikkiin Mylläkkä- koulutuksesta.
Työn ohella harrastan monenlaista käsillä tekemistä. Luonnossa liikkuminen eri tavoin on myös tärkeää. Retkiluistelu, retkimelonta, avovesiuinti ja hiihto kuuluvat myös rakkaisiin harrastuksiini.

Marja-Helena Ojanperä

Marja-Helena Ojanperä

Kontrabasso

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Alina Järvelä

Alina Järvelä

Viulu

Moi, minä olen Alina ja soitan viulua. Synnyin ja vartuin Kaustisella, missä perheeni sekä melkeinpä kaikki kaverini soittivat viulua ja näin se valikoitui luontevasti minunkin soittimekseni. Olen elämäni aikana soittanut valtavasti kansanmusiikkia ja paljon taidemusiikkia, sekä uutta että vanhaa. Opiskelin Tampereella orkesterimuusikoksi sekä viulunsoitonopettajaksi ja myöhemmin suoritin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa pääsoittimenani barokkiviulu. Olen pätevöitynyt myös Suzuki-opettajaksi ESA:n (European Suzuki Assosiation) koulutuksessa. Päätyöni on Nurmijärven musiikkiopistossa missä toimin viulunsoiton lehtorina. Olen myös aktiivisesti mukana Näppäritoiminnassa sekä opettajana, kouluttajana että kehittäjänä (https://www.napparit.fi/). Lisäksi kierrän maailmaa Frigg-yhtyeen kanssa (www.frigg.fi), konsertoin mm. barokkiorkesteri Fibon kanssa ja opetan viulunsoittoa ja yhteismusisointia erilaisilla musiikkileireillä ja -kursseilla. Uusimpana sydämenasiana järjestän Folk it! -leirejä Uudellamaalla (www.folkitmusic.com).

Marja-Helena Ojanperä

Marja-Helena Ojanperä

Kontrabasso

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Raili Poijärvi-Salmela

Raili Poijärvi-Salmela

Viulu

Raili Poijärvi-Salmela aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Hän opiskeli ensin Sibelius-Akatemiassa nuoriso-osastolla ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 1991. Raili on esiintynyt mm. Sibelius-Akatemian 100-vuotisjuhlassa, RSO:n Nuorten solistien konsertissa, Vantaan orkesterin solistina ja Tukholmassa pohjoismaisessa taidetapahtumasssa. Pedagogiikkaopinnot Raili suoritti erinomaisin arvosanoin. Hän opiskeli myös Suzuki- ja Colour Strings -metodia sekä musiikkiterapiaa.
Paganini-kilpailujen voittajan Jean-Pierre Wallezin johdolla Raili opiskeli useilla mestarikursseilla sekä vuoden ajan Pariisissa. Ruotsin Radion musiikkikoulussa hän suoritti kamarimusiikkidiplomin Berwaldhallenissa radioidussa konsertissa. Lisäksi hän opiskeli prof. Yair Klessin johdolla kahden vuoden ajan.
Raili on soittanut sijaisena lukuisissa suomalaisisssa orkestereissa. Nykyään hän esiintyy Natura-kvartetin sekä perheyhtye Onnen Sävelen kanssa.
Raili toimii Numossa viulunsoiton lehtorina. Hän opastaa kaiken ikäisiä oppilaita viulunsoiton ihastuttavaan maailmaan. Raili pitää opettamisesta ja yhdessä musisoimisesta valtavasti. Parhaimmillaan opetustyössä syntyy vuosia kestävä suhde oppilaisiin, on hienoa saada seurata oppilaiden kasvua ja kehitystä. Railin suuri toive on, että jokainen oppilas voisi löytää elinikäisen rakkauden musiikkia kohtaan.

Ulla Kupiainen

Ulla Kupiainen

Sello

Ulla on sellonsoiton maisteri Sibelius-Akatemiasta ja toiminut Numossa tuntiopettajana syksystä 2020. Hän on keikkaillut useimmissa suomalaisissa orkestereissa, opettanut sellonsoittoa Hyvinkään ja Porvoon musiikkiopistoissa sekä Sibelius-lukiossa ja soittanut kamarimusiikkia. Opetuksen ohessa Ulla tutustuttaa lapsia klassisen musiikin maailmaan pianisti Kati Bergmanin kanssa Vino Prinsessa -konserteissa, joita on kertynyt ympäri Suomea jo toista sataa. Vapaa-aikanaan Ulla esiintyy lastenmusiikkiyhtyeessä Reippaat äidit sekä retkeilee pohjois-Lapin ja Norjan vuorilla
Maija Sinisalo

Maija Sinisalo

Viulu

Olen pedagogi ja muusikko jo toisessa polvessa. Valitsin nelivuotiaana soittimekseni viulun, ja sillä tiellä olen edelleen.
Muusikon työ on vienyt moneen paikkaan: olen työskennellyt niin Tampere Filharmonian I-viulistina, Helsingin barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin soittajana, kuin myös teatteri- ja studiomuusikkona.
Tärkeinä johdattajina matkan varrella ovat olleet mm. Petri Aarnio ja Réka Szilvay. Muistelen erityisellä lämmöllä ensimmäistä opettajaani Ulla Kekkoa. Minulla on viulistin tutkinnot Sibelius-Akatemiasta ja Helsingin ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä opiskelen musiikkikasvatusta Taideyliopistossa.
Opettajana olen samaan aikaan lempeän kannustava ja vaativa. Käytän alkeisoppilaiden kanssa Kodály-metodiin pohjautuvaa Colourstrings-menetelmää, joka kehittää erityisen hyvin lapsen sisäistä kuulemista sekä musiikin hahmottamista. Nuotinlukukin saa vankan pohjan.
Olen suorittanut myös kolmivuotisen Alexander-tekniikan opettajankoulutuksen Berliinissä. Sen ansiosta kiinnitän aina työssäni huomiota keho-mieliyhteyteen ja ajattelen oppimista kokonaisvaltaisena prosessina.
Opetan NUMO:n lisäksi Itä-Helsingin musiikkiopistossa.
Vapaa-ajalla minut löytää usein hiihtoladulta tai saunasta ja avannosta. Perheeseeni kuuluu puoliso ja pieni tyttö.
Tervetuloa tunnille!

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi

Sello

Heidi Peltoniemi opettaa sellonsoittoa soveltaen erityisesti alkeisopetuksessaan Colourstrings-metodia. Hän toimii monipuolisesti muusikkona kiertäen kotimaisia ja kansainvälisiä konserttisarjoja erilaisissa kokoonpanoissa barokkisellistinä ja gambistina. Heidin kotona, Pitäjänmäen entisessä kyläkirkossa järjestetään vanhan musiikin konserttisarjaa, jossa riittää monenlaista puuhasteltavaa. Nurmijärven musiikkiopistossa hän toimii opetustyönsä ohella apulaisrehtorina.

Katja Valo

Katja Valo

Viulu

Olen musiikin varhaiskasvattaja, opetan musiikkiopistolla yksilö- ja ryhmäopetusta. Ohjaan musiikkileikkikoulun perheryhmiä ja -leikkiryhmiä sekä soitinvalmennusryhmiä. Soitinvalmennusryhmät soittavat 5-kielistä kannelta, nokkahuilua ja ukulelea. Soitinvalmennusryhmästä riippuen soitamme vuoden aikana yhtä tai useampaa soitinta, lisäksi tutustumme musiikin perusteisiin ja musiikkiopistossa opetettaviin instrumentteihin. Soitinvalmennusryhmät tekevät kauden aikana yhteistyötä mm. puhaltajien ja Visertäjät-kuoron kanssa. Opetan musiikkiopistolla myös viuluoppilaita, viuluvalmennusryhmiä ja pienten jousiorkesteria Jousisirkusta. Jousisirkuksen yhteistyökumppanit ovat Dominantti-orkesteri ja Visertäjät-kuoro. Yksilö- ja ryhmäopetuksen perustana on lapsilähtöinen lähestymistapa ja oppilaan yksilölliset oppimistavoitteet. 

Tuija Rantamäki

Tuija Rantamäki

Sello

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kosketin- ja kielisoittimet

Eva Dano

Eva Dano

Piano

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Elina Kettunen

Elina Kettunen

Piano

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kari Weselius

Kari Weselius

Kitara

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Karoliina Paunonen

Karoliina Paunonen

Harmonikka

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Tiia Purhonen

Tiia Purhonen

Harppu

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Harri Myllyoja

Harri Myllyoja

Piano

Harri Myllyoja valmistui pianonsoitonopettajaksi Tampereen Konservatoriosta 1998. Hän jatkoi opintojaan Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa venäläisen professorin, German Danileikon ohjauksessa suorittaen sekä amk:n erikoistumisopinnot että konservatorion jatkotutkinnon (A-kurssi) v. 2000. Harri Myllyoja on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Matti Raekallion, Lauri Väinmaan ja Jose Riberan mestarikursseille.
Numo:ssa Harri on opettanut vuodesta 2002. Viime vuosina hän on kehittänyt ammattitaitoaan opiskelemalla jazzmusiikkia esim. Sibelius-Akatemian kursseilla.
Hän soittaa vapaa-ajallaan jazztriossa ja keikkailee säännöllisesti.
Nurmijärvellä hän järjestää ”Monikko goes Jazz”-konserttisarjaa.
Kesällä 2021 hän esiintyi viikoittain Köpmansin ulkoilmaravintolassa Nauvossa.
Opetustyössään Harri tähtää genrerajat ylittävään soittotaitoon ja siihen että jokainen oppilas löytäisi hyvän, persoonallisen musiikkisuhteen ilman kilpailua muiden kanssa!
Laura Marila

Laura Marila

Piano

Laura Marilan tavoitteena on olla positiivinen kasvattaja ja luova innostaja. Keski-Suomen konservatoriolla ja Lahden ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskellut Laura on toiselta koulutukseltaan lastenohjaaja, ja se tuo jossain määrin omaleimaisuutta opetustyyliin. Lauran lapsuudenkodissa laulettiin ja kuunneltiin paljon klassista musiikkia. Nurmijärven musiikkiopisto perustettiin, kun Lauran soitto-opinnot olivat idullaan. Laura kiittelee sen hyviä opettajia, jotka auttoivat kehittymään musiikin ymmärtäjäksi. Ammatti-identiteettiin kasvaminen alkoi paljon aiemmin kuin ammatinvalinta tuli ajankohtaiseksi. Rakkaus musiikkiin, sitoutuminen ja tosissaan ottaminen valmistivat tietä. Laura on opettanut päätoimisesti 20 vuotta, ja vuodesta 2006 täällä Nurmijärvellä jo lapsena tutuksi tulleessa musiikkiopistossa. Hän on kehittänyt nuotinluvun oppimista helpottavan opetusmateriaalin. Laura ajattelee, että soittotunneilla on soittotaidon kehittymisen ohella oleellista ilo ja elämykset sekä oppilaan koko persoonan kohtaaminen.
Henrik Holmström

Henrik Holmström

Kitara

Moi! Olen Henrik ja toiminut NUMO:lla kitaransoiton opettajana syksystä 2020 lähtien. Olen valmistunut kitaransoiton opettajaksi Metropolian AMK:sta ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Nautin opetustyöstäni lasten ja musiikin parissa. Tärkeintä minulle on luoda soittotunneille kannustava ilmapiiri, joka innostaa ottamaan musiikin osaksi arkea ja elämää. Musiikin monipuolisuus, pitkäjänteisen harrastamisen tuomat mahdollisuudet sekä onnistumisen ilo ovat mielestäni soittoharrastuksen keskiössä.

Kumi Komori

Kumi Komori

Piano

Olen Kumi Komori ja toimin pianonsoiton opettajana ja säestäjänä.
Olen opiskellut Kunitachi College of Musicissa, Tokiossa. Western Michigan Universityssa, Franz Liszt Academy of Musicissa, Budapestissa ja valmistuin Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.
Opettajana haluan tutustuttaa oppilaat monen eri tyylin musiikkiin ja sitä kautta antaa oppilaalle mahdollisuuden löytää oma musikaalisuutensa. Minulle tärkeää on yhdessä oppimisen ilo. Musiikin opiskelusta tulisi jäädä hyvät muistot ja positiivinen vaikutus oppilaan elämään.
Säestäjänä haluan tukea oppilaan omaa persoonallista musikaalisuutta sekä tehdä esiintymistilanteesta mahdollisimman vapautuneen ja inspiroivan tapahtuman.

Lea Lindholm

Lea Lindholm

Piano

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kimmo Lindholm

Kimmo Lindholm

Kitara

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Tuomas Mali

Tuomas Mali

Piano

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Urpo Rauhala

Urpo Rauhala

Urut

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Juulia Salo

Juulia Salo

Kantele

Juulia Salo on energinen ja ennakkoluuloton kanteletaiteilija ja kanteleensoitonopettaja, ja myös Nurmijärven musiikkiopiston oma kasvatti! Juulia on opettanut Numossa vuodesta 2016 lähtien ja pyrkii löytämään jokaisen oppilaan kanssa luontevan lähestymistavan positiivisen musiikkisuhteen rakentamiseen ja musisoinnin ilon kanteleensoiton kautta. Opetuksen huippuhetkiä ovat oppilaan edistymisen seuraaminen ja kaiken tasoiset onnistumisen kokemukset. Juulia toimii opettamisen ohella freelance-muusikkona erityisesti taidemusiikin kentällä, mutta tykkää paljon tyylien vaihtelusta ja sekoittamisesta sekä improvisoinnista. Opettamisessa Juulia haluaakin pitää yllä kanteleensoiton suurta kirjoa ja lisätä tietoisuutta kanteleen ihanuudesta, monipuolisuudesta ja ainutlaatuisuudesta. 

Kuorot ja orkesterit

Alina Järvelä

Alina Järvelä

Jousiorkesterit

Moi, minä olen Alina ja soitan viulua. Synnyin ja vartuin Kaustisella, missä perheeni sekä melkeinpä kaikki kaverini soittivat viulua ja näin se valikoitui luontevasti minunkin soittimekseni. Olen elämäni aikana soittanut valtavasti kansanmusiikkia ja paljon taidemusiikkia, sekä uutta että vanhaa. Opiskelin Tampereella orkesterimuusikoksi sekä viulunsoitonopettajaksi ja myöhemmin suoritin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa pääsoittimenani barokkiviulu. Olen pätevöitynyt myös Suzuki-opettajaksi ESA:n (European Suzuki Assosiation) koulutuksessa. Päätyöni on Nurmijärven musiikkiopistossa missä toimin viulunsoiton lehtorina. Olen myös aktiivisesti mukana Näppäritoiminnassa sekä opettajana, kouluttajana että kehittäjänä (https://www.napparit.fi/). Lisäksi kierrän maailmaa Frigg-yhtyeen kanssa (www.frigg.fi), konsertoin mm. barokkiorkesteri Fibon kanssa ja opetan viulunsoittoa ja yhteismusisointia erilaisilla musiikkileireillä ja -kursseilla. Uusimpana sydämenasiana järjestän Folk it! -leirejä Uudellamaalla (www.folkitmusic.com).

Jalo Oinonen

Jalo Oinonen

Puhallinyhtyeet

MuM Jalo Oinonen on pistänyt alulle käyrätorvensoiton opetuksen Nurmijärven musiikkiopiston lisäksi myös Kauniaisten -, Itä-Helsingin -, Lauttasaaren – ja Luoteis-Helsingin Musiikkiopistoissa sekä toiminut käyrätorvensoiton opettaja myös Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa, Kirkkonummen Musiikkiopistossa ja Hyvinkään Musiikkiopistossa. Muina meriitteinä mainittakoon puhallinorkesteritoiminnan alullepanijana Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä Kirkkonummen musiikkiopistossa. Nurmijärven musiikkiopiston puhallinorkesteritoiminta pistettiin alulle Jalo Oinosen johdolla vuonna 2004.

Taina Evijärvi

Taina Evijärvi

Jousiorkesterit

Olen Taina Evijärvi ja olen työskennellyt  Numossa jo syksystä 1992 lähtien.  Aluksi työni painottui viulistien opettamiseen, mutta vähitellen oppilaista on muodostunut alttoviululuokka. Opetustyö on aina ollut haaveeni ja nyt olen siis unelma-ammatissani. Alttoviulunsoitto-opinnot alkoivat Joensuun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemian opinnoista minulla on Musiikin maisterin paperit.  Opintojen ohella tein paljon orkesterityötä keikkaillen eri orkestereissa ympäri Suomea. Jatkokoulutusta olen hakenut mm. Colourstrings metodiin ja  kansanmusiikkiin Mylläkkä koulutuksesta. Työn ohella harrastan monenlaista käsillä tekemistä. Luonnossa liikkuminen eri tavoin on myös tärkeää. Retkiluistelu, retkimelonta, avovesiuinti, ja hiihto kuuluvat  myös rakkaisiin harrastuksiini.

Annele Westerlund

Annele Westerlund

Kuorot

Olen Annele Westerlund ja työskennellyt Numossa vuodesta 2009 varhaisiän musiikkikasvattajana sekä kuorojen johtajana. Kuoroja on meillä kolme ja ne muodostavat koko lapsen kouluiän kattavan kuoropolun (6-20 v).
Muskarissa minulla on oppilaita vauvaiästä ylöspäin, joten saan joskus tehdä musiikkimatkaa samojen lasten kanssa vauvasta lukio ikään.
Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta. Opiskelin ohessa myös varhais-iänmusiikkikasvatusta ja jälkeenpäin olen laajentanut osaamistani rytmiikkaopinnoilla.
Vapaa-ajallani olen intohimoinen luonnossa liikkuja ja lukija. Monen muun tekemisen joukossa nämä ovat ne kaikista rakkaimmat.
Pidän etuoikeutena saada työskennellä lasten ja nuorten kanssa ja erityisesti musiikin merkeissä.

Raili Poijärvi

Raili Poijärvi

Jousiorkesterit

Raili Poijärvi-Salmela aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Hän opiskeli ensin Sibelius-Akatemiassa nuoriso-osastolla ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 1991. Raili on esiintynyt mm. Sibelius-Akatemian 100-vuotisjuhlassa, RSO:n Nuorten solistien konsertissa, Vantaan orkesterin solistina ja Tukholmassa pohjoismaisessa taidetapahtumasssa. Pedagogiikkaopinnot Raili suoritti erinomaisin arvosanoin. Hän opiskeli myös Suzuki- ja Colour Strings -metodia sekä musiikkiterapiaa.
Paganini-kilpailujen voittajan Jean-Pierre Wallezin johdolla Raili opiskeli useilla mestarikursseilla sekä vuoden ajan Pariisissa. Ruotsin Radion musiikkikoulussa hän suoritti kamarimusiikkidiplomin Berwaldhallenissa radioidussa konsertissa. Lisäksi hän opiskeli prof. Yair Klessin johdolla kahden vuoden ajan.
Raili on soittanut sijaisena lukuisissa suomalaisisssa orkestereissa. Nykyään hän esiintyy Natura-kvartetin sekä perheyhtye Onnen Sävelen kanssa.
Raili toimii Numossa viulunsoiton lehtorina. Hän opastaa kaiken ikäisiä oppilaita viulunsoiton ihastuttavaan maailmaan. Raili pitää opettamisesta ja yhdessä musisoimisesta valtavasti. Parhaimmillaan opetustyössä syntyy vuosia kestävä suhde oppilaisiin, on hienoa saada seurata oppilaiden kasvua ja kehitystä. Railin suuri toive on, että jokainen oppilas voisi löytää elinikäisen rakkauden musiikkia kohtaan.

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Puhallinyhtyeet

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta 

Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua, mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa.  Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti, muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä. “Musiikki kuuluu kaikille.” 

Musiikkileikkikoulu

Tanja Kangaskoski

Tanja Kangaskoski

Position

Olen työskennellyt Nurmijärven musiikkiopistossa musiikkileikkikoulunopettajana vuodesta 2001, heti valmistumisestani lähtien. Tutkin päättötyössäni Helsingin konservatoriossa, kuvionuottimenetelmän toimivuutta pianonsoiton alkeisopetuksessa pienryhmillä päiväkotiympäristössä. Musiikkileikkikoulu- ja soitinryhmien lisäksi opetan myös pianovalmennusta. 
Musiikkileikkikoulussa elämykset painuvat mieliin, ja niitä pyrin tunneillani jakamaan iästä riippumatta. Oma innostus tarttuu lapsiin ja onkin hienoa työskennellä ammatissa, jossa mielikuvituksella voi leikkiä myös aikuisena.
Ammatillinen kiinnostukseni suuntautuu erityisesti soitin- ja valmennusryhmiin, joissa suurimpana tavoitteena on ”soittokipinän” sytyttäminen lapsille. Pyrin tuomaan musiikkileikkikoulujen mielikuvitusmaailmaa myös näiden tuntien osaksi. Käytän useimpien soitinryhmien kanssa kuvionuottimenetelmää, jonka avulla soittamiseen pääsee helposti ja innostavasti mukaan.
Vapaa-ajalla harrastuksiini kuuluu kesäisin rullaluistelu, ja talviaikaan pidän kuntoa yllä juoksulenkeillä. Eläimet ovat myös lähellä sydäntäni. 

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Position

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta 
Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa. 
Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti: muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä. 
“Musiikki kuuluu kaikille.” 

Katja Valo

Katja Valo

Position

Olen musiikin varhaiskasvattaja, opetan musiikkiopistolla yksilö- ja ryhmäopetusta. Ohjaan musiikkileikkikoulun perheryhmiä ja -leikkiryhmiä sekä soitinvalmennusryhmiä. Soitinvalmennusryhmät soittavat 5-kielistä kannelta, nokkahuilua ja ukulelea. Soitinvalmennusryhmästä riippuen soitamme vuoden aikana yhtä tai useampaa soitinta, lisäksi tutustumme musiikin perusteisiin ja musiikkiopistossa opetettaviin instrumentteihin. Soitinvalmennusryhmät tekevät kauden aikana yhteistyötä mm. puhaltajien ja Visertäjät-kuoron kanssa. Opetan musiikkiopistolla myös viuluoppilaita, viuluvalmennusryhmiä ja pienten jousiorkesteria Jousisirkusta. Jousisirkuksen yhteistyökumppanit ovat Dominantti-orkesteri ja Visertäjät-kuoro. Yksilö- ja ryhmäopetuksen perustana on lapsilähtöinen lähestymistapa ja oppilaan yksilölliset oppimistavoitteet. 

Annele Westerlund

Annele Westerlund

Musiikkileikkikoulu ja kuorot

Olen Annele Westerlund ja työskennellyt Numossa vuodesta 2009 varhaisiän musiikkikasvattajana sekä kuorojen johtajana. Kuoroja on meillä kolme ja ne muodostavat koko lapsen kouluiän kattavan kuoropolun (6-20 v).
Muskarissa minulla on oppilaita vauvaiästä ylöspäin, joten saan joskus tehdä musiikkimatkaa samojen lasten kanssa vauvasta lukio ikään.
Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta. Opiskelin ohessa myös varhais-iänmusiikkikasvatusta ja jälkeenpäin olen laajentanut osaamistani rytmiikkaopinnoilla.
Vapaa-ajallani olen intohimoinen luonnossa liikkuja ja lukija. Monen muun tekemisen joukossa nämä ovat ne kaikista rakkaimmat.
Pidän etuoikeutena saada työskennellä lasten ja nuorten kanssa ja erityisesti musiikin merkeissä.

Musiikin perusteet

Dante Thelestam

Dante Thelestam

Mupe

Dante Thelestam opettaa Numossa mupe-ryhmiä eli musiikin perusteita. Oppiaine tunnetaan myös nimellä musiikin teoria tai musiikin hahmotus. Mupe-tunneilla harjoitellaan nuotinlukua, säveltapailua ja musiikkisanastoa. Ryhmiä on eri taitotasojen mukaan ja eri ikäisille oppilaille. Lisää tietoa löytyy Numon nettisivujen mupe-osiosta.
Dante on koulutukseltaan säveltäjä. Kiinnostus opettamiseen alkoi sävellyksen opetuksesta, mutta myös partioharrastuksesta. Mupen opettamisesta Dante sanoo näin: ”Hienointa on, kun ryhmässä herää uteliaisuus. Mitä jokin nuotti tarkoittaa? Millä tavalla musiikkia tehdään? Tai mistä tämä musiikki tulee?”
Danten oma soitin on kantele – tosin valitettavasti sen soittaminen on vähän jäänyt. Tärkeitä soittimia hänelle ovat myös digipiano kotona sekä tietokone ja sen nuotinkirjoitusohjelma.

Hallinto

Tuomas Mali

Tuomas Mali

Rehtori

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi

Vararehtori

Heidi Peltoniemi opettaa sellonsoittoa soveltaen erityisesti alkeisopetuksessaan Colourstrings-metodia. Hän toimii monipuolisesti muusikkona kiertäen kotimaisia ja kansainvälisiä konserttisarjoja erilaisissa kokoonpanoissa barokkisellistinä ja gambistina. Heidin kotona, Pitäjänmäen entisessä kyläkirkossa järjestetään vanhan musiikin konserttisarjaa, jossa riittää monenlaista puuhasteltavaa. Nurmijärven musiikkiopistossa hän toimii opetustyönsä ohella apulaisrehtorina.

Maija Mali

Maija Mali

Opintosihteeri

Maija Mali on työskennellyt Nurmijärven musiikkiopistossa keväästä 2020. Maijan toimenkuvaan opintosihteerinä opiston kansliassa kuuluvat asiakaspalvelu sekä sähköpostilla että puhelimitse ja oppilashallintoon liittyvät tehtävät. Voit olla yhteydessä kansliaan opintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä sekä esimerkiksi tiedustella vapaita muskaripaikkoja. Myös uudet Eepos-järjestelmämme tunnukset ja opintorekisteriotteen saat sähköpostitse kansliasta.

Henna Saarnikoski

Henna Saarnikoski

Talouspäällikkö

Vastaan opiston taloudesta ja avustan hallinnollisissa tehtävissä. Jos oppilailla tai vanhemmilla on kysymyksiä laskuista, olen oikea yhteyshenkilö. Tehtäviini kuuluu opiston avustusten haku ja niiden raportointi, yhteistyökumppanisopimukset ja kokonaisvaltainen taloushallinta tilinpäätöksineen. Näiden lisäksi suuri rakkauden kohteeni on musiikki, jonka kanssa pääsen päivittäin tekemiseen NUMO:n ansiosta. Mukana opiston toiminnassa vuodesta 2019.