Sofia Pettersson-Fernholm

Sofia Pettersson-Fernholm

Recorder

Sofia Fernholm valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolta syksyllä 2021 pääaineenaan nokkahuilu. Hän on lisännyt osaamistaan osallistumalla useille mestarikursseille ulkomailla, ja opiskeli vuoden Salzburgin Mozarteum-yliopistossa. Sofia on myös aktiivinen cembalisti, ja musiikin opintojen lisäksi hän on opiskellut pohjoismaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa.
Nokkahuilussa Sofiaa kiehtoo soittimen monipuolisuus: ohjelmisto ylettyy keskiajan musiikista nykymusiikkiin, ja eri kokoisilla nokkahuiluilla – huiluja löytyy pienestä sopraninosta isokokoiseen bassonokkahuiluun – pääsee tutkimaan mitä erilaisimpia sointimaailmoja.


sofia.pettersson-fernholm (at) numo.fi

 

Mikael Kronholm

Mikael Kronholm

Flute

Olen huilunsoiton opettaja ja musiikkikasvattaja.
Aloitin työt Nurmijärven musiikkiopistossa 1983. Samaan aikaan opiskelin ensin Helsingin konservatoriossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemiassa.
Opetuksessani keskityn oppilaaseen ja hänen vahvuuksiinsa. Mitään varsinaista metodia en noudata vaan yritän löytää kuhunkin tilanteeseen sopivan tavan oppia.
Tutustumme kaikenlaiseen musiikkiin, mutta painotus on klassisessa musiikissa ja siihen tarvittavassa soittotekniikassa.
Harrastan hyötyliikuntaa ja mökkeilyä.

mikael.peltonen (at) numo.fi

Anna-Kaisa Pippuri

Anna-Kaisa Pippuri

Oboe

Oboisti Anna-Kaisa Pippuri on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta vuonna 2006, jossa hänen opettajinaan toimivat Jouko Teikari, Sven-Erik Paananen ja Jorma Valjakka. Anna-Kaisa on toiminut orkesterimuusikkona mm. Tapiola Sinfoniettassa, Helsinki Filharmoniassa, Radion Sinfoniaorkesterissa sekä Avanti! Kamariorkesterissa. Hän on myös erittäin aktiivinen kamarimuusikko ja toimiikin oboistina useissa kokoonpanoissa mm. Uusinta kamariyhtyeessä. Tällä hetkellä Anna-Kaisa opettaa oboensoittoa Nurmijärven musiikkiopistossa ja soittaa Lohjan Kaupunginorkesterissa. Vapaa-ajallaan hänet voi nähdä työskentelemässä koirien kanssa koirahierojana, juoksemassa tai kuokkimassa puutarhassa.

anna-kaisa.pippuri (at) numo.fi

Sirke Tynskä

Sirke Tynskä

Clarinet

sirke.tynska (at) numo.fi

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Bassoon

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta
Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua, mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa.  Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti, muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä. “Musiikki kuuluu kaikille.”

eero.purhonen (at) numo.fi

Anna-Sofia Anttonen

Saxophone

Mika Tuomisalo

Mika Tuomisalo

Trumpet

Mika Tuomisalo on kotoisin Kotkasta. Hän aloitti trumpetinsoiton kahdeksanvuotiaana ja pitää sitä yhä hyvänä ikänä vaskipuhallinsoiton aloittamiselle. Helsingin kaupunginorkesterin trumpetistina Tuomisalo aloitti syksyllä 1986. Noista ajoista lähtien hän on myös opettanut trumpetinsoittoa säännöllisesti sekä Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa että Nurmijärven musiikkiopistossa. Erityisen mieluisaa soitettavaa hänelle on Sibeliuksen musiikki. Tuomisalon perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta.

mika.tuomisalo (at) numo.fi

Jalo Oinonen

Jalo Oinonen

French Horn

MuM Jalo Oinonen on pistänyt alulle käyrätorvensoiton opetuksen Nurmijärven musiikkiopiston lisäksi myös  Kauniaisten, Itä-Helsingin, Lauttasaaren  ja Luoteis-Helsingin musiikkiopistoissa sekä toiminut käyrätorvensoiton opettaja myös Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa, Kirkkonummen musiikkiopistossa ja Hyvinkään musiikkiopistossa. Muina meriitteinä mainittakoon puhallinorkesteritoiminnan alkuun saattaminen Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä Kirkkonummen musiikkiopistossa. Nurmijärven musiikkiopiston puhallinorkesteritoiminta pistettiin alulle Jalo Oinosen  johdolla vuonna 2004.

jalo.oinonen (at) numo.fi

 

Sami Kempas

Sami Kempas

Trombone

sami.kempas (at) numo.fi

Tuomas Rousi

Tuomas Rousi

Violin

Tuomas Rousi on viulisti ja kapellimestari. Hän on johtanut monia orkestereita Suomessa ja ulkomailla, ja toiminut taiteellisena johtajana mm. Hämeenlinnan ja Seinäjoen kaupunginorkestereissa. Esiintyy myös viulistina, ja soittaa mielellään kamarimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on opettanut viulunsoittoa lehtorin sijaisena aiemmin Sibelius-Akatemiassa, Metropoliassa, Helsingin konservatoriossa, sekä mestarikursseilla. Hän on johtanut paljon myös erilaisia opiskelijaorkestereita.

tuomas.rousi (at) numo.fi

Raili Poijärvi-Salmela

Raili Poijärvi-Salmela

Violin

Raili aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Hän opiskeli ensin Sibelius-Akatemiassa nuoriso-osastolla ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 1991. Raili esiintyi mm. Sibelius-Akatemian 100-vuotisjuhlassa, RSO:n Nuorten solistien konsertissa, Vantaan orkesterin solistina, Tukholmassa pohjoismaisessa taidetapahtumasssa. Pedagogiikka opinnot Raili suoritti erinomaisin arvosanoin. Hän opiskeli myös Suzuki- ja Colour Strings metodia sekä musiikkiterapiaa. Jean-Pierre Wallezin johdolla Raili opiskeli useilla mestarikursseilla sekä vuoden ajan Pariisissa. Ruotsin Radion musiikkikoulussa hän suoritti kamarimusiikkidiplomin Berwaldhallenissa radioidussa konsertissa. Lisäksi hän opiskeli prof. Yair Klessin johdolla kahden vuoden ajan.
Raili on soittanut sijaisena lukuisissa suomalaisisssa orkestereissa. Nykyään hän esiintyy Natura-kvartetin sekä perheyhtye Onnen Sävelen kanssa. Raili toimii Numossa viulunsoiton lehtorina. Hän opastaa kaiken ikäisiä oppilaita viulunsoiton ihastuttavaan maailmaan. Raili pitää opettamisesta ja yhdessä musisoimisesta valtavasti. Parhaimmillaan opetustyössä syntyy vuosia kestävä suhde oppilaisiin, on hienoa saada seurata oppilaiden kasvua ja kehitystä. Railin suuri toive on, että jokainen oppilas voisi löytää elinikäisen rakkauden musiikkia kohtaan.

raili.poijarvi-salmela (at) numo.fi

Katja Valo

Katja Valo

Violin

Olen musiikin varhaiskasvattaja, opetan musiikkiopistolla yksilö- ja ryhmäopetusta. Ohjaan musiikkileikkikoulun perheryhmiä, leikkiryhmiä ja soitinmuskareita sekä soitinvalmennusryhmiä. Soitinmuskariryhmissä soitetaan 5-kielistä kannelta, nokkahuilua ja ukulelea. Soitinmuskarista riippuen soitamme vuoden aikana yhtä tai useampaa soitinta, lisäksi tutustumme musiikin perusteisiin ja musiikkiopistossa opetettaviin instrumentteihin. Soitinmuskariryhmät tekevät kauden aikana yhteistyötä mm. puhaltajien ja Visertäjät-kuoron kanssa. Opetan musiikkiopistolla myös viuluoppilaita ja viuluvalmennusryhmiä. Yksilö- ja ryhmäopetuksen perustana on lapsilähtöinen lähestymistapa ja oppilaan yksilölliset oppimistavoitteet.

katja.valo (at) numo.fi

Alina Järvelä

Alina Järvelä

Violin

Moi, minä olen Alina ja soitan viulua. Synnyin ja vartuin Kaustisella, missä perheeni sekä melkeinpä kaikki kaverini soittivat viulua ja näin se valikoitui luontevasti minunkin soittimekseni. Olen elämäni aikana soittanut valtavasti kansanmusiikkia ja paljon taidemusiikkia, sekä uutta että vanhaa. Opiskelin Tampereella orkesterimuusikoksi sekä viulunsoitonopettajaksi ja myöhemmin suoritin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa pääsoittimenani barokkiviulu. Olen pätevöitynyt myös Suzuki-opettajaksi ESA:n (European Suzuki Assosiation) koulutuksessa. Päätyöni on Nurmijärven musiikkiopistossa missä toimin viulunsoiton lehtorina. Olen myös aktiivisesti mukana Näppäritoiminnassa sekä opettajana, kouluttajana että kehittäjänä https://www.napparit.fi/. Lisäksi kierrän maailmaa Frigg-yhtyeen kanssa (www.frigg.fi), konsertoin mm. barokkiorkesteri Fibon kanssa ja opetan viulunsoittoa ja yhteismusisointia erilaisilla musiikkileireillä ja -kursseilla. Uusimpana sydämenasiana järjestän Folk it! -leirejä Uudellamaalla (www.folkitmusic.com).

ON MATERNAL LEAVE

Taina Evijärvi

Taina Evijärvi

Viola

Olen Taina Evijärvi ja olen työskennellyt Numossa jo syksystä 1992 lähtien. Aluksi työni painottui viulistien opettamiseen, mutta vähitellen oppilaista on muodostunut alttoviululuokka. Opetustyö on aina ollut haaveeni ja nyt olen siis unelma-ammatissani.
Alttoviulunsoitto-opinnot alkoivat Joensuun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemian opinnoista minulla on musiikin maisterin paperit. Opintojen ohella tein paljon orkesterityötä keikkaillen eri orkestereissa ympäri Suomea. Jatkokoulutusta olen hakenut mm. Colourstrings-metodiin ja kansanmusiikkiin Mylläkkä- koulutuksesta.
Työn ohella harrastan monenlaista käsillä tekemistä. Luonnossa liikkuminen eri tavoin on myös tärkeää. Retkiluistelu, retkimelonta, avovesiuinti ja hiihto kuuluvat myös rakkaisiin harrastuksiini.

taina.evijarvi (at) numo.fi

Ulla Kupiainen

Ulla Kupiainen

Cello

Ulla on sellonsoiton maisteri Sibelius-Akatemiasta ja toiminut Numossa tuntiopettajana syksystä 2020. Hän on keikkaillut useimmissa suomalaisissa orkestereissa, opettanut sellonsoittoa Hyvinkään ja Porvoon musiikkiopistoissa sekä Sibelius-lukiossa ja soittanut kamarimusiikkia. Opetuksen ohessa Ulla tutustuttaa lapsia klassisen musiikin maailmaan pianisti Kati Bergmanin kanssa Vino Prinsessa -konserteissa, joita on kertynyt ympäri Suomea jo toista sataa. Vapaa-aikanaan Ulla esiintyy lastenmusiikkiyhtyeessä Reippaat äidit sekä retkeilee pohjois-Lapin ja Norjan vuorilla.

ulla.kupiainen (at) numo.fi

Hanna-Viola Miettinen

Hanna-Viola Miettinen

Cello

Olen valmistunut sellonsoiton maisteriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta ja musiikkipedagogiksi Turun Taideakatemiasta (AMK).

Kamarimusiikki on erityisen lähellä sydäntäni ja soitankin aktiivisesti useammassa kokoonpanossa, joiden kanssa olen konsertoinut muun muassa Virossa ja Ranskassa. Olen soittanut myös useissa orkesteri- ja oopperaproduktioissa niin Suomessa, kuin Virossakin.

Sellonsoitonopettajana pyrin olemaan kannustava ja innostava. Minulle on tärkeää, että oppilas pääsee ilmaisemaan omia musiikillisia näkemyksiään ja nauttimaan musisoimisesta heti soittoharrastuksen alusta lähtien. Opetuksessani pyrin myös siihen, että oppilas oppii soittaessaan käyttämään kehoaan mahdollisimman ergonomisesti ja kestävästi.

Vapaa-ajalla rakastan kahvittelua ja pitkiä keskusteluja ystävieni kanssa sekä ulkoilua ja retkeilyä koirani kanssa.

hanna-viola.miettinen (at) numo.fi

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi

Cello

Heidi Peltoniemi opettaa sellonsoittoa soveltaen erityisesti alkeisopetuksessaan Colourstrings-metodia. Hän toimii monipuolisesti muusikkona kiertäen kotimaisia ja kansainvälisiä konserttisarjoja erilaisissa kokoonpanoissa barokkisellistinä ja gambistina. Heidin kotona, Pitäjänmäen entisessä kyläkirkossa järjestetään vanhan musiikin konserttisarjaa, jossa riittää monenlaista puuhasteltavaa. Nurmijärven musiikkiopistossa hän toimii opetustyönsä ohella apulaisrehtorina.

TOIMIVAPAALLA

Javier Sanchez

Double Bass

javier.sanchez (at) numo.fi

Eva Dano

Eva Dano

Piano

Olen Eva Dano, pianonsoitonopettaja ja musiikkikasvattaja.

Aloitin pianonsoitonopetuksen vuonna 1984. Numossa aloitin vuonna 1996, ja opetin aluksi pianotuntien ohella myös musiikkileikkikoulu- ja pianovalmennusryhmiä. Vuodesta 2012 alkaen olen ollut pianonsoitonopettajan toimessa. Valmistuin Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2001. Pianonsoiton lisäksi syvennyin musiikin varhaiskasvatukseen Soili Perkiön johdolla, ja sivusoittimena soitin viulua. Piano-opettajistani yksi vaikuttavimmista on ollut Meri Louhos. Omassa alkeisopetuksessani yhdistelen mm. Colourkeys-, Suzuki- ja perinteisiä metodeja, räätälöitynä kunkin soittajan mukaan. Myös yhteissoitto ja improt ovat lähellä sydäntäni. Yritän luoda tunneillani avoimen ja rohkaisevan ilmapiirin, antaa oppilaille tarvittavia työkaluja ja tukea harjoitteluun, sekä keinoja musiikin ilmaisuun. On tärkeää oppia nuotinlukua ja kehittää hyvä soittotekniikka, musisoinnin iloa unohtamatta.

eva.dano (at) numo.fi

Elina Kettunen

Elina Kettunen

Piano

elina.kettunen (at) numo.fi

Kumi Komori

Kumi Komori

Piano

Olen Kumi Komori ja toimin pianonsoiton opettajana ja säestäjänä.
Olen opiskellut Kunitachi College of Musicissa, Tokiossa. Western Michigan Universityssa, Franz Liszt Academy of Musicissa, Budapestissa ja valmistuin Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.
Opettajana haluan tutustuttaa oppilaat monen eri tyylin musiikkiin ja sitä kautta antaa oppilaalle mahdollisuuden löytää oma musikaalisuutensa. Minulle tärkeää on yhdessä oppimisen ilo. Musiikin opiskelusta tulisi jäädä hyvät muistot ja positiivinen vaikutus oppilaan elämään.
Säestäjänä haluan tukea oppilaan omaa persoonallista musikaalisuutta sekä tehdä esiintymistilanteesta mahdollisimman vapautuneen ja inspiroivan tapahtuman.

kumi.komori (at) numo.fi

Jasper Koekoek

Jasper Koekoek

Cembalo ja piano

jasper.koekoek (at) numo.fi

Harri Myllyoja

Harri Myllyoja

Piano

Harri Myllyoja valmistui pianonsoitonopettajaksi Tampereen Konservatoriosta 1998. Hän jatkoi opintojaan Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa venäläisen professorin, German Danileikon ohjauksessa suorittaen sekä amk:n erikoistumisopinnot että konservatorion jatkotutkinnon (A-kurssi) v. 2000. Harri Myllyoja on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Matti Raekallion, Lauri Väinmaan ja Jose Riberan mestarikursseille.
Numo:ssa Harri on opettanut vuodesta 2002. Viime vuosina hän on kehittänyt ammattitaitoaan opiskelemalla jazzmusiikkia esim. Sibelius-Akatemian kursseilla.
Hän soittaa vapaa-ajallaan jazztriossa ja keikkailee säännöllisesti.
Nurmijärvellä hän järjestää ”Monikko goes Jazz”-konserttisarjaa.
Kesällä 2021 hän esiintyi viikoittain Köpmansin ulkoilmaravintolassa Nauvossa.
Opetustyössään Harri tähtää genrerajat ylittävään soittotaitoon ja siihen että jokainen oppilas löytäisi hyvän, persoonallisen musiikkisuhteen ilman kilpailua muiden kanssa!

Harrin Youtube-kanava 

harri.myllyoja (at) numo.fi

Laura Marila

Laura Marila

Piano

Laura Marilan tavoitteena on olla positiivinen kasvattaja ja luova innostaja. Keski-Suomen konservatoriolla ja Lahden ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskellut Laura on toiselta koulutukseltaan lastenohjaaja, ja se tuo jossain määrin omaleimaisuutta opetustyyliin. Lauran lapsuudenkodissa laulettiin ja kuunneltiin paljon klassista musiikkia. Nurmijärven musiikkiopisto perustettiin, kun Lauran soitto-opinnot olivat idullaan. Laura kiittelee sen hyviä opettajia, jotka auttoivat kehittymään musiikin ymmärtäjäksi. Ammatti-identiteettiin kasvaminen alkoi paljon aiemmin kuin ammatinvalinta tuli ajankohtaiseksi. Rakkaus musiikkiin, sitoutuminen ja tosissaan ottaminen valmistivat tietä. Laura on opettanut päätoimisesti 20 vuotta, ja vuodesta 2006 täällä Nurmijärvellä jo lapsena tutuksi tulleessa musiikkiopistossa. Hän on kehittänyt nuotinluvun oppimista helpottavan opetusmateriaalin. Laura ajattelee, että soittotunneilla on soittotaidon kehittymisen ohella oleellista ilo ja elämykset sekä oppilaan koko persoonan kohtaaminen.

laura.marila (at) numo.fi

Tuomas Mali

Tuomas Mali

Piano

Tuomas Mali on toiminut Nurmijärven musiikkiopiston rehtorina vuodesta 2020 alkaen. Aiemmin Mali on työskennellyt mm. Sibelius-Akatemiassa ja Lahden konservatoriossa. Musiikin tohtoriksi hän valmistui vuonna 2004 Sibelius-Akatemian DocMus yksiköstä, opiskeltuaan sitä ennen myös Latvian musiikkiakatemiassa ja Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Pianistinurallaan Mali on soittanut erityisen paljon uutta kotimaista musiikkia ja tehnyt yhteistyötä monien säveltäjien kanssa. Myös julkaisuja uudesta suomalaisesta musiikista on kertynyt. Mali on toiminut Pianopedagogit ry:n hallituksessa ja toimittaa edelleen yhdistyksen julkaisemaa Pianisti-lehteä.

tuomas.mali (at) numo.fi

Lea Lindholm

Lea Lindholm

Piano

lea.lindholm (at) numo.fi

Urpo Rauhala

Urpo Rauhala

Organ

Olen häärännyt musiikin parissa Nurmijärvellä syksystä 1979, ensin kansalaisopiston ja vuodesta -85 musiikkiopiston opettajana sekä -89 alkaen rehtorina. ’Maisemaopistolle’ luontevaan tapaan oppilaitosrehtorin työ on ollut kasvualueella kokonaisvaltaista sisältäen kaikkea mahdollisia musiikin opetuksen sekä esittämisen puolia. Omimmat talenttini ovat hallintotyön ohella olleet opetus-, kuoro- sekä orkesterityö. Elämä lasten ja nuorten parissa on ollut tavattoman antoisaa. Elokuussa 2020 työrupeamani tuli täyteen ja siirryin pienille tunneille opetustyöhön sekä ihailemaan nuoren polven reipasta ja notkeaa pedagogiaa.

urpo.rauhala (at) numo.fi

Karoliina Paunonen

Karoliina Paunonen

Accordion

karoliina.paunonen (at) numo.fi

Juulia Salo

Juulia Salo

Kantele

Juulia Salo on energinen ja ennakkoluuloton kanteletaiteilija ja kanteleensoitonopettaja, ja myös Nurmijärven musiikkiopiston oma kasvatti! Juulia on opettanut Numossa vuodesta 2016 lähtien ja pyrkii löytämään jokaisen oppilaan kanssa luontevan lähestymistavan positiivisen musiikkisuhteen rakentamiseen ja musisoinnin ilon kanteleensoiton kautta. Opetuksen huippuhetkiä ovat oppilaan edistymisen seuraaminen ja kaiken tasoiset onnistumisen kokemukset. Juulia toimii opettamisen ohella freelance-muusikkona erityisesti taidemusiikin kentällä, mutta tykkää paljon tyylien vaihtelusta ja sekoittamisesta sekä improvisoinnista. Opettamisessa Juulia haluaakin pitää yllä kanteleensoiton suurta kirjoa ja lisätä tietoisuutta kanteleen ihanuudesta, monipuolisuudesta ja ainutlaatuisuudesta.

juulia.salo (at) numo.fi

Tiia Purhonen

Tiia Purhonen

Harp

Olen Tiia Purhonen, harpisti ja musiikkipedagogi (Yamk) Klaukkalasta. Opetusta mm. Numossa ja Seinäjoella. Opinnäytteenäni valmistin Harppuaapisen (I: 2016, II:2018), joka on ensimmäinen lajiaan Suomessa. Keväällä 2023 valmistui kansainvälinen kustanne (”22 Folk Songs and Ballads from Finland”), sisältäen 22 kansanlaulusovitusta harpulle. Esiintyminen kamarimusiikista kaupunginorkesteriin on tuttua. Olen erikoistunut vanhaan musiikkiin kansainvälisten mestarien opissa 2016-2019. Olen myös ammattigraafikko, hyödyntäen moniammatillisuutta tavoitteissa. Kaikenikäiset aloittajat ovat tervetulleita, ja erilaiset oppijat otetaan oppimateriaalissa huomioon!”

tiia.purhonen (at) numo.fi

Henrik Holmström

Henrik Holmström

Guitar

Moi! Olen Henrik ja toiminut NUMO:lla kitaransoiton opettajana syksystä 2020 lähtien. Olen valmistunut kitaransoiton opettajaksi Metropolian AMK:sta ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Nautin opetustyöstäni lasten ja musiikin parissa. Tärkeintä minulle on luoda soittotunneille kannustava ilmapiiri, joka innostaa ottamaan musiikin osaksi arkea ja elämää. Musiikin monipuolisuus, pitkäjänteisen harrastamisen tuomat mahdollisuudet sekä onnistumisen ilo ovat mielestäni soittoharrastuksen keskiössä.

henrik.holmstrom (at) numo.fi

Kari Weselius

Kari Weselius

Guitar

Olen Kari ja olen Numon kitaraope. Minä kauan aikaa sitten rakastuin korviani myöten kitaran ääneen ja sama rakkaus roihuaa edelleen. Kävisikö sinullekin niin? Kannattaa kokeilla. 

kari.weselius (at) numo.fi

Annele Westerlund

Annele Westerlund

Choirs

Olen Annele Westerlund ja työskennellyt Numossa vuodesta 2009 varhaisiän musiikkikasvattajana sekä kuorojen johtajana. Kuoroja on meillä kolme ja ne muodostavat koko lapsen kouluiän kattavan kuoropolun (6-20 v).
Muskarissa minulla on oppilaita vauvaiästä ylöspäin, joten saan joskus tehdä musiikkimatkaa samojen lasten kanssa vauvasta lukio ikään.
Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta. Opiskelin ohessa myös varhais-iänmusiikkikasvatusta ja jälkeenpäin olen laajentanut osaamistani rytmiikkaopinnoilla.
Vapaa-ajallani olen intohimoinen luonnossa liikkuja ja lukija. Monen muun tekemisen joukossa nämä ovat ne kaikista rakkaimmat.
Pidän etuoikeutena saada työskennellä lasten ja nuorten kanssa ja erityisesti musiikin merkeissä.

annele.westerlund (at) numo.fi

Tuomas Rousi

Tuomas Rousi

Camerata Numo, Dominantti Klaukkala

Tuomas Rousi on viulisti ja kapellimestari. Hän on johtanut monia orkestereita Suomessa ja ulkomailla, ja toiminut taiteellisena johtajana mm. Hämeenlinnan ja Seinäjoen kaupunginorkestereissa. Esiintyy myös viulistina, ja soittaa mielellään kamarimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on opettanut viulunsoittoa lehtorin sijaisena aiemmin Sibelius-Akatemiassa, Metropoliassa, Helsingin konservatoriossa, sekä mestarikursseilla. Hän on johtanut paljon myös erilaisia opiskelijaorkestereita.

tuomas.rousi (at) numo.fi

Taina Evijärvi

Taina Evijärvi

Dominantti Kirkonkylä

Olen Taina Evijärvi ja olen työskennellyt  Numossa jo syksystä 1992 lähtien.  Aluksi työni painottui viulistien opettamiseen, mutta vähitellen oppilaista on muodostunut alttoviululuokka. Opetustyö on aina ollut haaveeni ja nyt olen siis unelma-ammatissani. Alttoviulunsoitto-opinnot alkoivat Joensuun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemian opinnoista minulla on Musiikin maisterin paperit.  Opintojen ohella tein paljon orkesterityötä keikkaillen eri orkestereissa ympäri Suomea. Jatkokoulutusta olen hakenut mm. Colourstrings metodiin ja  kansanmusiikkiin Mylläkkä koulutuksesta. Työn ohella harrastan monenlaista käsillä tekemistä. Luonnossa liikkuminen eri tavoin on myös tärkeää. Retkiluistelu, retkimelonta, avovesiuinti, ja hiihto kuuluvat  myös rakkaisiin harrastuksiini.

taina.evijarvi (at) numo.fi

Alina Järvelä

Alina Järvelä

String Orchestras

Moi, minä olen Alina ja soitan viulua. Synnyin ja vartuin Kaustisella, missä perheeni sekä melkeinpä kaikki kaverini soittivat viulua ja näin se valikoitui luontevasti minunkin soittimekseni. Olen elämäni aikana soittanut valtavasti kansanmusiikkia ja paljon taidemusiikkia, sekä uutta että vanhaa. Opiskelin Tampereella orkesterimuusikoksi sekä viulunsoitonopettajaksi ja myöhemmin suoritin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa pääsoittimenani barokkiviulu. Olen pätevöitynyt myös Suzuki-opettajaksi ESA:n (European Suzuki Assosiation) koulutuksessa. Päätyöni on Nurmijärven musiikkiopistossa missä toimin viulunsoiton lehtorina. Olen myös aktiivisesti mukana Näppäritoiminnassa sekä opettajana, kouluttajana että kehittäjänä (https://www.napparit.fi/). Lisäksi kierrän maailmaa Frigg-yhtyeen kanssa (www.frigg.fi), konsertoin mm. barokkiorkesteri Fibon kanssa ja opetan viulunsoittoa ja yhteismusisointia erilaisilla musiikkileireillä ja -kursseilla. Uusimpana sydämenasiana järjestän Folk it! -leirejä Uudellamaalla (www.folkitmusic.com).

ON MATERNAL LEAVE

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Woodwind Ensemble

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta 

Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua, mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa.  Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti, muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä. “Musiikki kuuluu kaikille.” 

eero.purhonen (at) numo.fi

Jalo Oinonen

Jalo Oinonen

Brass and Saxophone Ensemble

MuM Jalo Oinonen on pistänyt alulle käyrätorvensoiton opetuksen Nurmijärven musiikkiopiston lisäksi myös Kauniaisten -, Itä-Helsingin -, Lauttasaaren – ja Luoteis-Helsingin Musiikkiopistoissa sekä toiminut käyrätorvensoiton opettaja myös Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa, Kirkkonummen Musiikkiopistossa ja Hyvinkään Musiikkiopistossa. Muina meriitteinä mainittakoon puhallinorkesteritoiminnan alullepanijana Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä Kirkkonummen musiikkiopistossa. Nurmijärven musiikkiopiston puhallinorkesteritoiminta pistettiin alulle Jalo Oinosen johdolla vuonna 2004.

jalo.oinonen (at) numo.fi

Tanja Kangaskoski

Tanja Kangaskoski

Music Playschool

Olen työskennellyt Nurmijärven musiikkiopistossa musiikkileikkikoulunopettajana vuodesta 2001. Tutkin päättötyössäni Helsingin konservatoriossa, kuvionuottimenetelmän toimivuutta pianonsoiton alkeisopetuksessa pienryhmillä päiväkotiympäristössä. Musiikkileikkikoulu- ja soitinryhmien lisäksi opetan myös pianovalmennusta.
Musiikkileikkikoulussa elämykset painuvat mieliin, ja niitä pyrin tunneillani jakamaan iästä riippumatta. Oma innostus tarttuu lapsiin ja onkin hienoa työskennellä ammatissa, jossa mielikuvituksella voi leikkiä myös aikuisena.
Ammatillinen kiinnostukseni suuntautuu erityisesti soitin- ja valmennusryhmiin, joissa suurimpana tavoitteena on ”soittokipinän” sytyttäminen lapsille. Pyrin tuomaan musiikkileikkikoulujen mielikuvitusmaailmaa myös näiden tuntien osaksi. Käytän useimpien soitinryhmien kanssa kuvionuottimenetelmää, jonka avulla soittamiseen pääsee helposti ja innostavasti mukaan.
Vapaa-ajalla harrastuksiini kuuluu kesäisin rullaluistelu, ja talviaikaan pidän kuntoa yllä juoksulenkeillä. Eläimet ovat myös lähellä sydäntäni.

tanja.kangaskoski (at) numo.fi

Eero Purhonen

Eero Purhonen

Music Playschool

Musiikkikasvatus, fagotinsoitto ja Saipa, perhettä unohtamatta. Olisipa mukavaa jos jokaisella, lapsella, nuorella ja aikuisella, olisi itselleen sopiva, mukava harrastus. Vaikka soittaminen tai musiikki muuten. Tapa, jolla ilmaista itseään ja tutustua perinteisiin. Vaikka taidon oppiminen vaatisi vähän ponnistelua mutta oppimisen myötä se toisi tyydytyksen tunnetta, uusia kavereita, ehkä uutta tapaa katsoa itseään ja ulkopuolista maailmaa. 
Opetan musiikkiopistossa monipuolisesti: muskarin perheryhmää, päiväkotiryhmiä, iltaryhmiä, rytmiryhmiä, alkeispuhallinryhmää ja fagotinsoittoa. Osana toimeani olen myös toiminut yhteistyöopiston kehitysvammaisten bändiryhmien opettajana sekä vetänyt ikäihmisille suunnattuja laulu- ja musiikkihetkiä. Itseäni ja muusikkouttani haastan toimimalla fagotinsoittajana eri yhteyksissä sekä soitonopettajana kesäleireillä.
“Musiikki kuuluu kaikille.” 

eero.purhonen (at) numo.fi

Katja Valo

Katja Valo

Music Playschool

Olen musiikin varhaiskasvattaja, opetan musiikkiopistolla yksilö- ja ryhmäopetusta. Ohjaan musiikkileikkikoulun perheryhmiä, leikkiryhmiä ja soitinmuskareita sekä soitinvalmennusryhmiä. Soitinmuskariryhmissä soitetaan 5-kielistä kannelta, nokkahuilua ja ukulelea. Soitinmuskarista riippuen soitamme vuoden aikana yhtä tai useampaa soitinta, lisäksi tutustumme musiikin perusteisiin ja musiikkiopistossa opetettaviin instrumentteihin. Soitinmuskariryhmät tekevät kauden aikana yhteistyötä mm. puhaltajien ja Visertäjät-kuoron kanssa. Opetan musiikkiopistolla myös viuluoppilaita ja viuluvalmennusryhmiä. Yksilö- ja ryhmäopetuksen perustana on lapsilähtöinen lähestymistapa ja oppilaan yksilölliset oppimistavoitteet.

katja.valo (at) numo.fi

Dante Thelestam

Dante Thelestam

Basics of Music MuPe

Dante Thelestam opettaa Numossa mupe-ryhmiä eli musiikin perusteita. Oppiaine tunnetaan myös nimellä musiikin teoria tai musiikin hahmotus. Mupe-tunneilla harjoitellaan nuotinlukua, säveltapailua ja musiikkisanastoa. Ryhmiä on eri taitotasojen mukaan ja eri ikäisille oppilaille. Lisää tietoa löytyy Numon nettisivujen mupe-osiosta.
Dante on koulutukseltaan säveltäjä. Kiinnostus opettamiseen alkoi sävellyksen opetuksesta, mutta myös partioharrastuksesta. Mupen opettamisesta Dante sanoo näin: ”Hienointa on, kun ryhmässä herää uteliaisuus. Mitä jokin nuotti tarkoittaa? Millä tavalla musiikkia tehdään? Tai mistä tämä musiikki tulee?”
Danten oma soitin on kantele – tosin valitettavasti sen soittaminen on vähän jäänyt. Tärkeitä soittimia hänelle ovat myös digipiano kotona sekä tietokone ja sen nuotinkirjoitusohjelma.

dante.thelestam (at) numo.fi

Taina Evijärvi

Taina Evijärvi

Mupe 1 for String Players

Olen Taina Evijärvi ja olen työskennellyt  Numossa jo syksystä 1992 lähtien.  Aluksi työni painottui viulistien opettamiseen, mutta vähitellen oppilaista on muodostunut alttoviululuokka. Opetustyö on aina ollut haaveeni ja nyt olen siis unelma-ammatissani. Alttoviulunsoitto-opinnot alkoivat Joensuun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemian opinnoista minulla on Musiikin maisterin paperit.  Opintojen ohella tein paljon orkesterityötä keikkaillen eri orkestereissa ympäri Suomea. Jatkokoulutusta olen hakenut mm. Colourstrings metodiin ja  kansanmusiikkiin Mylläkkä koulutuksesta. Työn ohella harrastan monenlaista käsillä tekemistä. Luonnossa liikkuminen eri tavoin on myös tärkeää. Retkiluistelu, retkimelonta, avovesiuinti, ja hiihto kuuluvat  myös rakkaisiin harrastuksiini.

taina.evijarvi (at) numo.fi

Tuomas Mali

Tuomas Mali

Principal

Tuomas Mali on toiminut Nurmijärven musiikkiopiston rehtorina vuodesta 2020 alkaen. Aiemmin Mali on työskennellyt mm. Sibelius-Akatemiassa ja Lahden konservatoriossa. Musiikin tohtoriksi hän valmistui vuonna 2004 Sibelius-Akatemian DocMus yksiköstä, opiskeltuaan sitä ennen myös Latvian musiikkiakatemiassa ja Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Pianistinurallaan Mali on soittanut erityisen paljon uutta kotimaista musiikkia ja tehnyt yhteistyötä monien säveltäjien kanssa. Myös julkaisuja uudesta suomalaisesta musiikista on kertynyt. Mali on toiminut Pianopedagogit ry:n hallituksessa ja toimittaa edelleen yhdistyksen julkaisemaa Pianisti-lehteä.

tuomas.mali (at) numo.fi

Puh. 050 5344572

Heidi Peltoniemi

Heidi Peltoniemi

Vice Principal

Heidi Peltoniemi opettaa sellonsoittoa soveltaen erityisesti alkeisopetuksessaan Colourstrings-metodia. Hän toimii monipuolisesti muusikkona kiertäen kotimaisia ja kansainvälisiä konserttisarjoja erilaisissa kokoonpanoissa barokkisellistinä ja gambistina. Heidin kotona, Pitäjänmäen entisessä kyläkirkossa järjestetään vanhan musiikin konserttisarjaa, jossa riittää monenlaista puuhasteltavaa. Nurmijärven musiikkiopistossa hän toimii opetustyönsä ohella apulaisrehtorina.

VIRKAVAPAALLA

Maija Mali

Maija Mali

Study Secretary

Maija Mali on työskennellyt Numossa keväästä 2020. Maijan toimenkuvaan opiston kansliassa kuuluvat asiakaspalvelu sekä sähköpostilla että puhelimitse ja oppilashallintoon liittyvät tehtävät. Voit olla yhteydessä kansliaan mm. opintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä sekä esimerkiksi tiedustella vapaita muskaripaikkoja. Myös Eepos-järjestelmämme tunnukset ja opintorekisteriotteen saat sähköpostitse kansliasta.

ON MATERNAL LEAVE

Henna Saarnikoski

Henna Saarnikoski

Financial Manager

Vastaan opiston taloudesta ja avustan hallinnollisissa tehtävissä. Jos oppilailla tai vanhemmilla on kysymyksiä laskuista, olen oikea yhteyshenkilö. Tehtäviini kuuluu opiston avustusten haku ja niiden raportointi, yhteistyökumppanisopimukset ja kokonaisvaltainen taloushallinta tilinpäätöksineen. Näiden lisäksi suuri rakkauden kohteeni on musiikki, jonka kanssa pääsen päivittäin tekemiseen NUMO:n ansiosta. Mukana opiston toiminnassa vuodesta 2019.

henna.saarnikoski (at) numo.fi

en_USEnglish