Avoin soitinopetus

Musiikkiopiston avoin opetus eroaa perusopetuksesta siinä, että avoin opetus ei ole sidottu musiikkiopiston opetussuunnitelmaan. Avoin opetus ei ole lain määrittämää taiteen perusopetusta, eikä siihen siten lähtökohtaisesti käytetä taiteen perusopetukseen tarkoitettuja valtion ja Nurmijärven kunnan myöntämiä tukia, vaan opetuksen kulut pyritään kattamaan oppilasmaksujen avulla. Näin ollen avoimen osaston lukukausimaksukin on perusopetusta kalliimpi.

Koska opetussuunnitelma ei ohjaa opetusta, soittotuntien sisältö ja opetuksen tahti voivat määrittyä täysin vapaasti oppilaan toiveiden mukaan. Avoimessa opetuksessa ei myöskään ole mitään velvoitetta musiikin perusteiden opintoihin eikä yhteissoittoon. Oppilaat voivat kuitenkin halutessaan osallistua opiston mupe-ryhmiin.

Avointa soitinopetusta annetaan oppilastilanteen mukaan seuraavissa soittimissa: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, huilu, klarinetti, saksofoni, oboe, fagotti, piano, urut, harmonikka, kantele, kitara, harppu. Opetuksen jakautuminen eri taajamiin esitetään sivustolla kohdassa opetuspisteet.

fiFinnish