Tule mukaan soittamaan kansanmusiikkia Folk it! -leirille!

Folk it! -leirit järjestetään yhteistyössä neljän uusmaalaisen musiikkiopiston kesken (Käpylän musiikkiopisto, Pakilan musiikkiopisto, Nurmijärven musiikkiopisto sekä Musikinstitutet Kungsvägen).  Mukaan ovat tervetulleita kaikki innokkaat soittajat myös järjestävien musiikkiopistojen ulkopuolelta. Opetuskielet leireillä ovat suomi ja ruotsi.  

Leiri on tarkoitettu kaikille 12–18 -vuotiaille musiikin harrastajille. Folk it! -leireillä pääset tutustumaan kansanmusiikkiin ja soittamalla muiden kanssa opit akustisten instrumenttien mahdollisuuksista bändisoittimina. 

Kaikkien yhteisen ison orkesterin lisäksi leiriläisistä muodostetaan pienyhtyeitä, joissa osallistujat saavat enemmän vastuuta yhtyeen jäseninä sekä mahdollisuuden kokeilla ja toteuttaa omia ideoita. Osana jokaista leiriä on myös mukaansatempaava tanssityöpaja yhteistyössä Nordic Dance Helsingin kanssa. Lisätietoa Nordic Dance Helsingistä: https://www.nordicdancehelsinki.com/ 

Seuraava leiri järjestetään Käpylän musiikkiopiston tiloissa Karjalatalolla 26.-28.4.2024. Leirin hinta on järjestävien oppilaitosten oppilaille 50€ ja muille 70€. Maksu sisältää opetuksen, välipalat ja keittolounaan la-su sekä materiaalit. Ilmoittautuminen leirille avataan 25.3. osoitteessa www.folkitmusic.com.

Leiri vastaa hyvin uuden opetussuunnitelman lupauksiin tarjota opetusta eri genreissä, sovittamisessa ja improvisaatiossa. Leiriviikonloput ovat tavanneet olla todella hauskoja ja on ollut ihana nähdä kuinka nuoret ovat alkaneet tutustumaan ja verkostoitumaan sekä rohkaistumaan musisoinnissa ja luovuudessa.  

Leireillä soitettavaan musiikkityyliin soveltuvat luontevimmin seuraavat soittimet: viulu, alttoviulu, sello, kontra- ja sähköbasso, kitara ja muut kielisoittimet, piano, harmooni, haitari, kanteleet, puupuhaltimet ja perkussiot.

Opettajat Käpylän leirillä:
Alina Kivivuori, viulu
Suvi Oskala, viulu
Inka Eerola, viulu
Helmi Camus, koskettimet
Juho Puronaho, kitara ja viulu
Martin Gripentrog, kitara

Lisätietoa leiristä osoitteesta www.folkitmusic.com

fiFinnish