Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Rebecca & Louise

29 elokuun 18.30 - 19.30

Monikkosalissa huipputason kamarimusiikkia!

Numo tarjoaa syyskauden aluksi naissäveltäjien pianokamarimusiikkia 29.8.2022 klo 19 Monikkosalissa. Rebecca Clarke ja Louise Farrenc ovat säveltäjäniminä jääneet tunnetumpien mestareiden varjoon, mutta syy tähän ei ainakaan löydy heidän musiikistaan. Pianisti Mirka Viitalan kanssa esiintyy joukko eturivin suomalaisia naismuusikoita. Mirka Viitala on sukupolvensa ahkerimpia ja valovoimaisimpia pianisteja, jota on kuultu monenlaisissa solisti- ja kamarimusiikkitehtävissä.

Ranskalainen pianisti ja säveltäjä Louise Farrenc syntyi vuonna 1804 ja oli aikanaan hyvin ihailtu säveltäjänä, pianistina ja opettajana. Alttoviulisti ja säveltäjä Rebecca Clarke syntyi 1887 Englannissa, mutta emigroitui Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan syttyessä. Alttoviuluvirtuoosinakin tunnettu Clarke oli aikanaan ensimmäisiä naispuolisia orkesterimuusikoita. Hänen suppeaan mutta laadukkaaseen sävellystuotantoonsa on kiinnitetty huomiota vasta viime vuosikymmeninä.

Noin tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan Rebecca Clarken pianotrio sekä Louise Farrencin pianokvintetto. Liput 15 euroa, lipunmyynti Monikkosalin aulassa klo 18.30 alkaen. Musiikkiopiston oppilaille konsertti on ilmainen.

Rebecca Clarke: Pianotrio

I Moderato ma appassionato
II Andante molto semplice
III Allegro Vigoroso

Louise Farrenc: Pianokvintetto nro 1, op.30 a-molli

I Allegro
II Adagio non troppo
III Scherzo
IV Finale: Allegro

Mirka Viitala, piano
Reeta Maalismaa, viulu
Aino Räsänen, alttoviulu
Tuija Rantamäki, sello
Kati Salovaara, kontrabasso

https://www.facebook.com/events/798993471403072

Tiedot

Päivämäärä:
29 elokuun
Aika:
18.30 - 19.30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Monikkosali
Kuntotie 7
Klaukkala,
+ Google Map