Infoa oppilaille ja perheille

 

  Lukuvuoden opetuspäivät ja loma-ajat

  2022-2023

  Pe 12.8. Soittotuntien sopiminen puhelimitse oman opettajan kanssa

  Ma 15.8. Syyslukukausi alkaa

  Vko 42 Syysloma

  Vko 49 Pajaviikko

  Joululoma

  Vko 8 Talviloma

  Vko 18 Pajaviikko

  18.5. Helatorstai

  Viimeinen opetuspäivä

  Tervetuloa harrastamaan musiikkia ja opiskelemaan Nurmijärven musiikkiopistoon. Musiikin avulla saat iloa ja sisältöä elämääsi. Koko musiikkiopistoväki toivottaa onnea sekä menestystä harrastukseesi.

  Nurmijärven musiikkiopiston tehtävänä on huolehtia varhai­siän musiikkikasvatuksesta sekä antaa taiteen perusopetuk­sen laajan oppimäärän mukaista musiikin perusopetusta ja sille rakentuvaa musiikkiopistotason opetusta. Opetuksen tavoitteena on hyvän musiikkisuhteen avulla edis­tää oppilaan henkistä kasvua sekä persoonallisuuden, luo­vuuden ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Nurmijärven musiikkiopiston toiminta­-alue on Nurmijärven kunta lähitaajamineen.

  Musiikin opiskelun etapit

  Musiikin perusopetuksen laaja oppimäärä muodostuu perus­tason ja musiikkiopistotason opinnoista.

  Perustason päättötodistukseen tarvittavat suoritteet:

  • instrumentin tasosuoritukset 1-3
  • musiikin perusteet 1-3
  • musiikkitiedon perusteet (musiikin historia)
  • kaverimusa (yhteissoitto väh. 2 vuotta)

  Opistotason päättötodistukseen tarvittavat suoritteet:

  • instrumentin I tutkinto
  • teoria ja säveltapailu I
  • musiikkitiedon perustaso (musiikin historia)
  • kaverimusa (2 vuotta yhteismusisointia)

  Kaverimusa

  Nurmijärven musiikkiopiston opetuksen tärkeä osa on ka­verimusa eli yhteismusisointi. Kaverimusa muodostuu yksittäis­- ja ryhmätunneista, lei­reistä, musiikin perusteaineiden sekä yhteisopetuksesta tpo-oppilaitosten, tanssiopiston, kuvataidekoulun ja teatteri­-ilmaisun sekä peruskoulujen kanssa. Pianistien kaverimusaa ovat säestys- ja yhtyesoitto, opiston omiin sekä koulujen tai seurakunnan kuorojen toimintaan osallistuminen.

  Musiikin perusteopinnot eli mupe

  Sopiva ikä aloittaa mupe-opinnot on noin 9-10-vuotiaana. Opetuksen tavoite on tukea ja monipuolistaa oppilaan musiikillisia taitoja sekä soittoharrastuksessa että muussa musiikillisessa toiminnassa. Suorittamispakkoa ei Numossa ole, mutta sekä perus- että musiikkiopistotason päättösuorituksiin sekä todistuksiin vaaditaan myös mupe-aineiden suoritukset.

  Poissaolot

  Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tunneille tai sinulle tarkoitettuihin tilaisuuksiin, ilmoita siitä ajoissa opettajalle tai kansliaan. Opettaja ei ole velvollinen korvaamaan tunteja, jotka on peruutettu esim. sairauden, lomamatkan, koulun tilaisuuden tai unohduksen takia. HUOM! Ethän tule tunneille sairaana! Jos opettaja on itse sairaana, oppitunnit pyritään korvaamaan korvaus-, kaverimusa- tai soittajaistunnin muodossa.

  Muuttuneet yhteystiedot

  Päivitä muuttuneet yhteystietosi opiston kansliaan (09) 2509 812 tai kanslia@numo.fi.

  Opintojen jatkaminen

  Opintojen jatkuminen seuraavalle lukuvuodelle tapahtuu keväällä tapahtuvan varausmaksun maksamisen ja opintojen jatkamisilmoituksen kautta. Opinto-oikeuden säilyminen edellyttää, että maksu on suoritettu ja jatkoilmoitus tehty määräaikaan mennessä.

  Oppilaspaikan peruuttaminen

  Ilmoitus opettajalle tuntien lopettamisesta ei riitä, vaan huoltajan tulee ilmoittaa kansliaan (kanslia@numo.fi) lopettamisesta sähköpostitse. Musiikkiopiston oppilaaksi sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Mikäli osallistuminen kevätlukukaudelle halutaan perua, tulee oppilaspaikan perumisesta ilmoittaa kansliaan viimeistään 13.12. Jos opinnot keskeytyvät kesken lukukauden musiikkiopistosta riippumattomista syistä, ei lukukausimaksusta tehdä palautuksia.

  Konserttitoiminta

  Vuosittainen esiintyminen Numon tilaisuuksissa on jokaisen oppilaan oikeus ja velvollisuus. Oma esiintyminen ja yhtä lailla muiden esitysten seuraaminen auttaa kehittymään musikanttina.