Lukuvuosi 2022-2023 on Numon juhlalukuvuosi – musiikkiopistotoiminnan käynnistymisestä Nurmijärvellä tulee kuluneeksi 40 vuotta. Opetus on kesätauon jälkeen taas alkanut, ja viikolla 34 alkaa myös orkestereiden, yhtyeiden ja mupe-ryhmien toiminta. Joukossamme on tänä lukuvuonna uusia upeita opettajia: Tuomas Rousi (viulu), Sonja Tiiro (saksofoni), Jasmiina Saarinen (kontrabasso), ja Sofia Pettersson-Fernholm (nokkahuilu). Sami Kempas on vuoden tauon jälkeen palannut pasuunansoiton opettajaksi. Kansliassa työskentelee tänä vuonna Anne Piirainen.

Uusien soitto-oppilaiden vanhemmille järjestetään vanhempainilta keskiviikkona 7.9. klo 18-19 Monikon Maestoso-salissa. Tilaisuudessa esitellään musiikkiopiston toimintaideaa, käytäntöjä, soitonopetuksen erityispiirteitä, vanhempien roolia lapsen soittoharrastuksessa ja muita musiikkiopiston toimintaan liittyviä asioita. Tilaa on myös keskustelulle ja kysymyksille.

Oppilaan sairastuessa pyydämme ilmoittamaan sairastumisesta opettajalle puhelimitse tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@numo.fi). Opiston sääntöjen mukaisesti yksittäistä opettajan sairastumisesta johtuvaa tunnin peruuntumista ei korvata, mutta jos opettaja on enemmän kuin yhden kerran lukukaudessa sairaana, peruuntuvat opetuskerrat korvataan tai tunneille järjestetään sijainen.

Uudistunut internetsivustomme tarjoaa aiempaa selkeämmin tietoa musiikkiopistosta ja sen käytänteistä. Sivustolta löytyvät muun muassa orkestereiden, mupe-ryhmien ja muskariryhmien aikataulut, eri opetusmuotojen esittelyt, henkilöstön valokuvat ja esittelytekstit sekä paljon muuta tutustumisen arvoista.

Oppilaan ja hänen huoltajiensa henkilö- ja yhteystiedot sekä tiedot oppilaan opinnoista, opettajista ja opintosuorituksista ovat Eepos-järjestelmässä (numo.eepos.fi). Eepos-järjestelmään kirjaudutaan tunnuksilla, jotka on lähetetty jokaiselle oppilaalle. Jos perheessä musiikkiopistoa käy useampi huollettava, huoltaja saa huoltajatunnukset, joilla näkee kaikkien huollettavien tiedot. Järjestelmään kirjatut henkilö- ja yhteystiedot kannattaa tarkistaa, ja mikäli tiedoissa on päivitettävää, tulee muutoksista ilmoittaa musiikkiopiston kansliaan (kanslia@numo.fi). Jos Eepostunnukset katoavat tai unohtuvat, uudet voi pyytää sähköpostitse kansliasta.

Päätiedotuskanavamme on sähköposti. Ryhmäsähköpostit lähtevät Eepos-järjestelmästä, ja olemme havainneet, että erityisesti gmail-osoitteisiin mennessään ne ohjautuvat helposti roskapostikansioon. Tarkista roskapostikansiosi, jos et ole saanut lukuvuoden aloitustiedotetta musiikkiopistolta.

Lukukausimaksut lähtevät nekin sähköpostiin, jos niitä ei ole e-laskuna tilattu. Suosittelen laskujen tilaamista e-laskuna, sillä roskapostiin ohjautuminen on tässäkin ongelmana.

Musiikkiopisto myöntää vuosittain elo-syyskuun taitteessa vapaaoppilaspaikkoja. Vapaaoppilaspaikka-anomuksen saa kansliasta ja se tulee liitteineen palauttaa viimeistään 29.8.2022 kansliaan joko sähköpostitse tai paperisena. Hakemukset käsitellään musiikkiopiston hallituksessa nimettöminä 30.8.2022. Vapaaoppilaspaikka-anomuksen täyttänyt voi jättää jo lähetetyn lukukausimaksun maksamatta, kunnes saa vastauksen hakemukseensa.

Toivon kaikille oppilaille perheineen erinomaista lukuvuotta musiikin parissa!

Tuomas Mali,

rehtori, Numo

fiFinnish