Opekokousmuistio

ma 9.1. klo 12, Monikko / kirjannut Heidi

1) Toivotettiin tervetulleiksi joukkoon uudet opettajat: Taru Tervamäki (Arja Yurtsevenin sijainen) ja Otto Taipale (Eva Danon sijainen).
2) Yhteiset pilatestunnit saivat kannatusta – selvitetään, löytyisikö mahdollisimman monelle sopivaa ajankohtaa ja pilatesvetäjää (ennen opetuspäivää Monikkoon).
3) Monikon hallinto ohjeistaa musiikkiopistolaiset kulkemaan Monikkoon A-portaan kautta. Pääovet ovat auki klo 13 alkaen, jolloin myös aulan puolelta pääsee luokkiin. Maestoson konserttien aikana pyritään järjestämään kulku aulan kautta.
4) Muu työ -ohjeistusta tulossa lähipäivinä. Jokainen opettaja täyttää muun työn -tuntinsa lomakkeeseen, joka palautetaan loppukeväällä kansliaan. Toimenhaltijoilla muun työn velvollisuus on 114 tuntia / lukuvuosi, päätoimisilla tuntiopettajilla 24 tuntia (kiky) / lukuvuosi.
5) Kehityskeskustelut on käyty; yleisesti olosuhteisiin ja muutoksiin ollaan tyytyväisiä. Joitakin huolenaiheitakin tuli ilmi, kuten mupe-tunneille ohjaaminen. Pääaineen opettaja toimii myös oppilaan opinto-ohjaajana ja käy läpi sopivat orkesterit ja mupe-ryhmät, apuvälineenä tässä voi käyttää Musamemoa. Raportti lähetetty opettajille kokousmuistiosähköpostin liitteenä.
6) Koko Numon mupe-teemat, joita voisi oppilaan kanssa käydä myös soittotunneilla läpi ovat
sävelet ja oktaavialat – hiihtolomaan asti. Pienempien oppilaiden kanssa sävelten nimiä, isompien kanssa lisäksi oktaavialoja
intervallit – hiihtolomasta eteenpäin. Pienempien kanssa intervallien huomioimista ja nimien opettelua, isompien kanssa myös laatujen tunnistamista, suuret, pienet, puhtaat, ylinousevat, vähennetyt…
7) Työterveyskartoitus tullaan tekemään kevään aikana.
8) Oppilaitoshallintajärjestelmää ollaan päivittämässä lähiaikoina (Eepos, Hobiver).
9) OPS-työryhmä jatkaa. Facebookissa keskusteluita voi seurata ”Musiikkioppilaitosten OPS” – ryhmässä
10) Tietoa kevään yhteisistä soittajaisilloista lähipäivinä. Maestoso on varattavissa yleensä ma ja pe soittajaisia varten. Piccoloon on tulossa parempi piano, myös sitä voi keväällä tarvittaessa käyttää tutkinto- tai soittajaistilana.
11) Konsertteja ja tilaisuuksia:
Ke 10.1. Monikon vihkiäiset (kutsuvierastilaisuus)
La 20.1. Improklubi klo 13-15 Maestosossa, mukaan kaikki yli 10-vuotiaat
La 27.1. Talvigaala klo 14 ja 18 Monikkosali
Ti 13.3. Soitinesittelykonsertit klo 17 ja 18.30 Monikkosali
La 5.5. Soiva Talo, myös muut opistot pitävät avoimia ovia Monikossa
Ti-ke 22.-23.5. pääsykokeet Monikossa
Pe 25.5. klo 18.30 Monikkosali, La Primavera