Edit (18.4.)
Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä ja sen myötä Nurmijärven kunta on muuttanut suositustaan kasvomaskien käytöstä 6-11 -vuotiaiden lasten osalta: jatkossa kasvomaskin käyttösuositus koskee vain 12 vuotiaita ja sitä vanhempia. Noudatamme Numossa tätä suositusta.

Pääsiäisloman virkistäminä Numossa jatketaan kevätkauden opetusta ja tulevan lukuvuoden suunnittelua.

Kaikkien nykyisten oppilaiden tulee tehdä ilmoitus opintojen jatkamisesta tai lopettamisesta 15.4.-2.5. välisenä aikana Eepoksessa osoitteessa numo.eepos.fi. Eepos-palvelun huoltajatunnukset ja ohjeet niiden aktivoimiseksi lähetetään huoltajille sähköpostitse viikon 14 aikana. Huoltajatili mahdollistaa usean oppilaan tietojen hallinnoimisen ja esimerkiksi jatkoilmoittautumisten tekemisen samoilla tunnuksilla. Huoltajatunnusten lisäksi myös vanhat tunnukset kelpaavat yhä Eepokseen.

Muskarilaiset, jotka eivät enää lainkaan jatka Numossa, voivat ilmoittaa lopettamisestaan yksinkertaisesti lähettämällä viestin kanslian sähköpostiosoitteeseen kanslia(at)numo.fi.

Uusien perusopetusosaston soitinoppilaiden valintakokeet järjestetään 26.-27.5. Klaukkalassa ja Kirkonkylällä. Ilmoittautuminen on avoinna 22.4.-23.5. Musiikkileikkikoulun ja soitinvalmennuksen uusille oppilaille ilmoittautuminen on avoinna 29.4.-23.5 ja avoimen osaston oppilaille (soitinopetus, kuoro, orkesteri) 22.4.-23.5. Kaikki ilmoittautumiset tapahtuvat osoitteessa numo.eepos.fi.

Numossa käytetään kasvomaskeja Keusoten suositusten mukaisesti, mahdollisuuksien rajoissa. Erityisen tärkeää kasvomaskin käyttö on ryhmäopetustilanteissa. Opettajia on ohjeistettu huolehtimaan maskien käytöstä ja neuvottelemaan poikkeuksellisissa tilanteissa kaikille läsnäolijoille sopivasta toimintatavasta. Toivon kaikilta vastuullisuutta ja joustavuutta tilanteissa, joissa kasvomaskien käytöstä joudutaan keskustelemaan.

On selvää, että kasvomaskia ei voi käyttää puhallinsoitinten opetuksessa. On myös lapsia, nuoria ja aikuisia, joille kasvomaskin pidempiaikainen käyttö ei ole mahdollista. Näissä tilanteissa turvallisuudesta täytyy huolehtia erityisen pitkien turvavälien, korostetun käsihygienian ja mm. tuuletuksen sekä luokkatilavalintojen avulla. Vastuullinen käyttäytyminen ja koronaturvallisuuden jatkuva huomioiminen ovat tärkeimmät aseet pandemian hallinnassa.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneille voidaan nykyisten määräysten ja suositusten mukaan antaa myös ryhmäopetuista. Numossakin on siis aika vähitellen avata soitinryhmien opetusta sitä haluaville. Soitinryhmäopetuksen toteuttaminen tapahtuu erittäin suunnitelmallisesti ja suurta huolellisuutta noudattaen. Sekä opettajien että oppilaiden terveysturvallisuudesta tulee huolehtia, mistä syystä ryhmäopetusta avataan asteittain ja kunkin ryhmän turvallisuutta erikseen pohtien. Muun muassa käytettävissä olevien luokkatilojen koko, tuuletusmahdollisuudet ja soittimien luonne vaihtelee, ja vaihtelu vaatii tilannekohtaisia ratkaisuja. Etäopetusta voidaan ryhmienkin kohdalla toteuttaa silloin, kun se osoittautuu mielekkääksi.

Oikein hyvää alkukevättä toivottaen,

Tuomas Mali

rehtori, Nurmijärven musiikkiopisto

en_USEnglish