Kuoromme teki matkan Viroon Nurmijärven ystävyyskuntaan Raplaan 7. – 11. kesäkuuta. Ennen matkalle lähtöä Laulujoutsenet harjoitteli ahkerasti ja opettelimme myös muutaman vironkielisen kappaleen esitettäväksi.

Virossa meillä oli joka päivä jotain nähtävää. Yhtenä päivänä teimme retken suolle oppaan johdolla. Maisema oli kaunista, ja oli mielenkiintoista kuulla virolaisten suhtautumisesta soihin sekä yhteydestä luontoon, joka on läheinen kuten meillä suomalaisillakin.

Reissun aikana pääsimme Raplan lisäksi kiertelemään hieman Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuljimme paikasta toiseen bussilla, jonka kuski kertoi meille mielellään kaikkea mielenkiintoista Raplan ja Tallinnan historiasta. Pääsimme myös esiintymään ulkona pienellä torilla yhdessä Nurmijärven tanssiopiston tanssijoiden kanssa.

Raplassa pääsimme osallistumaan vuosittaisille kesäjuhlille, jossa oli satoja muita tanssijoita sekä kuoroja. Pääjuhlaa varten esiintyjät kävelivät kulkueena esiintymispaikalle. Suomalaisina erikoisvieraina kuoromme sai olla aivan kulkueen kärjessä! Oli upeaa olla osana kulkuetta, kun kävellessämme kadunvarret olivat täynnä ihmisiä, jotka vilkuttivat meille ja toivottivat meidät tervetulleiksi. Oli myös hieno kokemus päästä laulamaan yhdessä paikallisten kuorojen kanssa sekä nähdä heidänkin esityksiään suuressa juhlassa.

Kaikenkaikkiaan matka oli mahtava kokemus. Reissussa oli mukava olla, kun kuoroporukkamme on niin turvallinen ja ystävällinen. Matkan aikana pääsi juttelemaan ja tutustumaan paremmin myös niihin kuorolaisiin, joiden kanssa ei aina tavallisten harjoituksien aikana tule puhuttua niin paljoa. Palasimme Suomeen monta kokemusta rikkaampana ja entistä tiiviimpänä kuorona.

Helmi Pirttimäki